GIS Dan Srbija 2016

GIS Dan Srbija 2016

GIS DAN je međunarodni forum za korisnike Geografskih informacionih sistema i tehnologija, gde se prezentuju razne aplikacije i softverska rešenja za  mapiranje podataka i prostora na Zemlji. Prvi formalni GIS DAN je organizovan 1999 godine a osnivači ovog događaja i međunarodnog skupa bili su Jack Dangermond i Ralph Nader. Oni su smatrali da je GIS Dan dobar način za prezentovanje najnovih dostignuća u razvoju GIS-a ali i dobar način da se sa ovim alatima upoznaju i drugi koji nisu direktno vezani za njegovu upotrebu.

Proslava GIS Dana Srbija ove godine će biti organizovana na Univerzitetu u Beogradu – Geografskom fakultetu. Ovaj događaj koji se svake godine obeleževa širom sveta, okuplja sve zaljubljenike u GIS, a posebno sve one uključene u razvoj i širenje obrazovanja iz oblasti geografskih informacionih sistema i njihove primene.

Do sada je u Srbiji ova proslava organizovana na Univerzitetu u Beogradu (Građevinski fakultet, Rudarsko-geološki fakultet i Geografski fakultet) i na Univerzitetu u Nišu (Elektronski fakultet). Posle petnaest godina od održavanja prve proslave u Srbiji Geografski fakultet Univerziteta u Beogradu biće ponovo domaćin ove manifestacije.

Predviđeno je da ovogodišnja proslava GIS Dana Srbija bude posvećena GIS nastavi u visokoškolskim ustanovama u Srbiji, a kako bi se svim zainteresovanim studentima što više približila ova tematika organizovaće se više radionica na temu primene geoinformacionih tehnologija za prikupljanje, analizu, razmenu i prikaz geoprostornih podataka.

Advertisements

Оставите одговор

Молимо вас да се пријавите користећи један од следећих начина да бисте објавили свој коментар:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google+ photo

Коментаришет користећи свој Google+ налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

w

Повезивање са %s